Italská káva
Nejlepší šálek kávy si vychutnáte tehdy, jsou-li kávová zrna pomleta těsně před přípravou. Oproti mleté kávě si zrnková káva uchovává mnohem déle své aroma. Mletí zrnkové kávy je třeba věnovat maximální péči, protože právě mletí je jeden z faktorů, který dokáže silně ovlivnit chuť a kvalitu připraveného nápoje. Mějte na paměti, že každý způsob přípravy kávy si žádá jinou hrubost mletí a tedy i jiné nastavení mlýnku na kávu.
Zrnková káva bývá nejčastěji prodávána v kilových baleních. Nabízíme však i zrnkovou kávu v praktických 250g baleních vhodných pro použití v domácnostech a tam, kde kávy spotřebujete málo a velké balení by Vám nevydrželo od otevření do spotřebování po celou dobu čerstvé.
Kvalita zrnkové kávy je lehce rozpoznatelná už podle samotných kávových zrnek, měly by být v celku, lehce mastné a podobně barevné.