Jak po zimě nakopnout imunitu?

Po dlouhé zimě se můžete cítit unavení a bez energie. Tělu chybí vitamíny, minerály i přirozený vitamín D ze slunce. Oslabený organismus je náchylnější k virózám a infekcím, proto není divu, když vás trápí časté nachlazení, herpes nebo jiné potíže. Prozradíme vám, jak na jaře nejlépe dobít baterky a nakopnout imunitu.

Hýbejte se a sportujte

Posilování fyzické kondice je základem zdravé imunity, která se hravě vypořádá s viry i bakteriemi. Nemusíte kupovat permanentku do fitka ani drahé sportovní vybavení. Stačí, když začnete chodit více pěšky, přestanete používat výtah a několikrát do týdne vyrazíte na krátkou procházku. 

Otužujte se

Pravidelné otužování zvyšuje obranyschopnost organismu. Vyzkoušet můžete saunování, ale úplně postačí domácí sprchování studenou vodou. S otužováním začínejte pomalu a postupně. Každý den snižujte teplotu vody o 1-2 °C. Délku sprchování nemusíte přehánět, ideální jsou 1-2 minuty. 

Dopřejte tělu vitamíny a minerály

Zařaďte do jídelníčku více čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek. Doma si můžete vypěstovat vlastní pažitku, mátu nebo třeba bazalku. Do vyváženého jídelníčku patří také kysané výrobky jogurty, kefír, kimchi nebo zelí. Obsahují přirozená probiotika, která ozdraví střevní mikroflóru. Až 80 % imunity totiž sídlí ve střevech.

Samotná úprava jídelníčku ovšem nemusí stačit. Protože se ovoce a zelenina pěstuje jinak než dříve a mnohdy cestuje přes půl zeměkoule, obsahuje méně vitamínů a minerálů. Vsaďte proto na kvalitní doplňky stravy. Imunobian obsahuje komplex vitamínů a minerálů na podporu imunity extrakt z hlívy ústřičné, liposomální vitamín C, extrakt ze semen grapefruitu, vitamín D, lichořeřišnici, rakytník, echinaceu a zinek. Svým složením pomáhá posilovat funkci dýchacích cest, čistí organismus, snižuje únavu a vyčerpání, chrání buňky před oxidačním stresem, posiluje činnost srdce a cévy a pozitivně působí také na psychiku. 

 cta2

Detoxikujte organismus

Únava a časté nachlazení může být mimo jiné signálem zanesení organismu toxickými látkami. Odlehčete játrům, která v těle fungují jako filtr škodlivých látek. Bylinná směs na játra podpoří funkci jater, a tím i celkovou očistu těla.

 

 

Přečtěte si dále 3 jednoduché kroky pro kompletní jarní detox >>>



Zpět do obchodu