Jarní detox: Důležitý restart pro tělo i mysl.

Jarní očista organismu patří v mnoha kulturách k tradičním rituálům. Pomáhá udržovat vylučovací orgány, játra i imunitu v plné síle a připraví celý organismus na náročné letní období. Napomáhá také psychické pohodě a celkové zdravotní kondici. Není přitom potřeba držet drastické diety nebo podstupovat nepříjemný výplach střev. K detoxikaci se odpradávna využívají staletími prověřené byliny, které z těla pomohou odplavit nežádoucí látky. Přečtěte si, jak zvládnout detox hladce a šetrnou cestou. 

Střevo - základ pevné imunity i dobré nálady

Tlusté střevo je místem, kde se shromažďují nepotřebné látky, které následně odchází stolicí ven. Pokud nefunguje vše jak má, odpad z potravy ve střevech začíná hnít, lepí se na střevní sliznici a ve střevě vzniká nerovnováha. Ta umožňuje přemnožení nežádoucích bakterií i parazitů a v těle může nastat stav podobný chronické otravě. To se odrazí postupně jak na zdraví, tak na naší psychice. 

Vědecké výzkumy potvrzují, že 80 % imunity spočívá ve střevech. Nerovnováha střevního mikrobiomu může být příčinou mnoha zdravotních potíží a nemocí. O střevu se také říká, že je naším druhým mozkem. Ovlivňuje naši náladu i chování. Není překvapením, že 90 % serotinu (hormonu štěstí) vyrábí právě buňky ve střevech.

Za přemnožení nežádoucích bakterií ve střevě může především nezdravá strava, stres, alkohol, některé léky a nevhodné životní prostředí. Celkovou očistou organismu a doplněním vhodných probiotik můžete v organismu znovu nastolit ztracenou rovnováhu.

Šetrný detox s pomocí bylin

Detoxikační kúry mohou mít mnoho podob - od krátkodobých půstů přes přísné diety až po výplachy střev. Radikální metody ovšem často napáchají více škody než užitku, proto doporučujeme spíše šetrnější přístup. 

Vyzkoušejte třífázovou očistnou kúru Trizones, která během 3 měsíců šetrně detoxikuje váš organismus a nastartuje metabolismus. Kúra je 100% přírodní, založená na síle léčivých bylin a pečlivě vybraných probiotik, které pomáhají obnovit zdravou střevní mikroflóru. Kúra funguje na celostním přístupu - očistí a harmonizuje celý organismus. 

Pomáhá řešit stavy únavy a vyčerpání, obnovuje duševní rovnováhu a klidný spánek, posiluje imunitu, přispívá k harmonizaci trávicího traktu a cévního systému, obnově zdravého střevního mikrobiomu a podporuje zdravé hubnutí.

sm_detox_podzim_2

Nezapomínejte na vyvážený jídelníček

Kromě střev jsou to také játra a ledviny, které se starají o přirozenou očistu organismu. Čas od času ovšem potřebují naši pomoc. Vynechte alespoň na pár týdnů alkohol, těžká, průmyslově zpracovaná a smažená jídla. Dopřejte si čerstvé sezónní ovoce a zeleninu a nezapomínejte také na pitný režim. Nejlépe vašemu tělu udělá čistá voda, případně neslazený čaj. Důležitý je také dostatek kvalitního odpočinku a spánku.

Zpět do obchodu