Rychlejší stárnutí pleti po opalování: Jak předejít vzniku vrásek?

Sezóna opalování zdaleka není u konce. Pobyt na slunci nabíjí pozitivní energií, dodává tělu potřebnou dávku vitamínu D a pokožce zdravý bronzový nádech. Na druhé straně, nevýhodou častého slunění je také riziko předčasného stárnutí pleti. Dá se vzniku zbytečných vrásek předejít, aniž byste se museli vzdát oblíbeného pobytu na sluníčku?

Vyhněte se spálení pokožky

UV záření způsobuje až 80% viditelných příznaků stárnutí pleti. K poškození pleti přitom dochází už po 15 minutách strávených na slunci mezi 11.-14. hodinou. Ubývání elastinu v kůži je následkem působení UV záření. Způsobuje nejčastější projevy stárnutí - pihy, pigmentové skvrny, suchost kůže a vznik hlubokých vrásek. 

O dostatečnou ochranu při pobytu na slunci by měly dbát především ženy. Mužská pokožka je totiž hrubší a mastnější, a tím se stává odolnější. Ženská pokožka se působením slunečních paprsků rychle vysuší a ztrácí elasticitu. O kvalitní ochranu by ale měli dbát také muži. Kromě předčasného stárnutí hrozí při pobytu na slunci bez dostatečné ochrany také rakovina kůže.

Používejte kvalitní opalovací krémy bez zbytečné chemie, sluneční brýle a omezte pobyt na slunci mezi 11. a 14. hodinou. Pokud není vaše pleť v dobrém stavu a chybí ji potřebná péče a výživa, samotné opalovací krémy jako prevence spálení pokožky nestačí.

sm_docasne-opalovani2

Nespoléhejte pouze na anti-age krémy

Péče a živiny dodávané zvenčí v podobě nejrůznějších anti-age krémů jsou dobrým základem. Bez kvalitní výživy dodávané pleti zevnitř ovšem nepomůže ani sebelepší krém. Zdravá, hloubkově vyživená a perfektně hydratovaná pokožka totiž reaguje na sluneční paprsky mnohem lépe. 

V boji proti vráskám jsou klíčové 3 věci: zdravá strava, dostatečný pitný režim a suplementace kolagenu. Sluneční záření snižuje produkci kolagenu, který v těle působí jako elixír mládí. Udržuje pleť pružnou, mladistvou a jasnou. Nedostatek kolagenu se projeví suchou pletí bez jasu a sklonem k předčasnému vzniku vrásek. Po 45. roce si navíc tělo kolagen dále netvoří, a proto je suplementace jediným řešením.

Vsaďte na kvalitní doplňky stravy

Pokud si chcete svou pleť udržet krásnou a svěží, vyzkoušejte doplněk stravy HAIRBIAN®. Poskytne vaší pokožce, vlasům a nehtům komplexní péči. Kromě hydrolyzovaného kolagenu obsahuje další cenné složky, vitamíny, minerály a omega-3 kyseliny, které vaší pleti dodají jas, hebkost a pružnost. Nechybí vitamín C, který hraje nezastupitelnou úlohu při tvorbě kolagenu v těle, dále železo, zinek, selen, D-biotin, kyselina listová a další. 

Zpět do obchodu