Probian - orchestr, který střeva naladí k trávící symfonii

Žijeme v době chemicky upravovaných potravin, ani naše vlastní stravovací návyky nebývají často ideální. Lidskému zdraví samozřejmě nepomáhá ani zběsilé životní tempo a všudypřítomný stres. A když ke všem těmto negativním aspektům přičteme občasné užívání antibiotik, kterému se lze jen obtížně vyhnout, není se co divit, že organismus většiny z nás je oslabený. Dobrým důvodem k užívání probiotik je potřeba organismu doplnit a posílit oslabenou střevní mikroflóru. Čím jsou probiotika pro lidské zdraví vlastně tak prospěšná? Pomáhají obnovit narušené kolonie symbiotických střevních baktérií na standardní úroveň, což má zásadní význam pro normální fungování střevního traktu a řady souvisejících fyziologických procesů.

Co jsou to vlastně probiotika?

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které osidlují střevní trakt a jsou jeho nedílnou součástí během celého života.  Probiotika by se měla užívat po každé antibiotické léčbě, a to i několik týdnů po vysazení antibiotik. Probiotika neužíváme souběžně s antibiotiky a první ozdravnou dávku si můžeme dát až 6 hodin po ukončení antibiotické léčby. Vhodné je užívat probiotika s jídlem nebo po jídle. Probiotika jsou bezpečná a nelze se jimi v žádném případě předávkovat. Jednotlivá probiotika se samozřejmě liší, ideální je vybrat si probiotika, která kombinují více druhů probiotických kultur. Jedním z nejúčinnějších probiotik na českém trhu je přírodní přípravek PROBIAN, který kombinuje dokonce 10 probiotických kultur.

Střeva a střevní mikroflóra – klíč ke zdraví

Dejte si do pořádku střeva! Pokud je narušená funkce střevní mikroflóry, může to mít dalekosáhlé důsledky pro rozmanité životní procesy. Je proto nanejvýš důležité uvést střeva do normálního stavu. Ve střevech se odehrává mnoho pochodů, které ovlivňuji náš celkový zdravotní stav. Pro účinné vstřebávání živin z potravy je nutné udržovat střeva v dobré kondici. Již zmiňovaná antibiotika střevní mikroflóru narušují, proto je nutné ji následně obnovovat a to může trvat i několik týdnů.

Užívání probiotik se vyplatí, nejen po léčbě antibiotiky

Účinná probiotika lze užívat pravidelně každý den, protože náš životní styl našemu tělu zrovna neprospívá. Běžné je nadměrné zatěžování organismu např. stresem, nezdravým jídlem, nedostatečným pitným režimem, kouřením, nadměrným pitím alkoholu apod. Naše tělo zkrátka potřebuje trochu pomoct a jednou z opravdu účinných cest je uvedení střevní mikroflóry do optimálního stavu. Je to obzvláště důležité např. při oslabení organismu z různých příčin, při regeneraci organismu, v rekonvalescenci, při cestách do exotických zemí. 

Probiotika obsahující různé probiotické kultury

Probiotika se vyskytují například v kvašené zelenině a kysaných mléčných výrobcích, jako je kefír či některé druhy jogurtů, ale probiotika v tabletách je poskytují v koncentrované formě. Vzhledem k počtu druhů a množství probiotických kultur jsou bezesporu dobrou volbou probiotika od společnosti NeoZen, která se nabízejí na trhu pod označením PROBIAN. Tato probiotika lze užívat dlouhodobě a ze zkušeností mnoha zákazníků se takové užívání vyplácí. Probiotika mohou užívat i děti. Cítit se dobře, stojí za trochu námahy.

 

Chci vyzkoušet Probian
Zpět do obchodu