4 tipy na zdravější grilování

Grilování, táboráky a posezení s přáteli k létu neodmyslitelně patří. Klasické pochoutky z grilu ovšem nepatří mezi nejzdravější a často nám zadělají na pořádný břichabol nebo jiné zdravotní potíže. Přečtěte si, jak grilovat zdravěji a přitom si pochutnat stejně dobře jako na nezdravých dobrotách.

 

  • Grilujte na elektřině nebo plynu

 

Při grilování na dřevěném uhlí vzniká celá řada zdraví škodlivých a karcinogenních látek. Na vině je přepálený tuk, který odkapává z masa na rozžhavené uhlí. Škodlivé spaliny se spolu s kouřem dostanou do grilovaných pokrmů a negativně působí na naše zdraví. Zdravější alternativou je grilování na elektrických nebo plynových grilech, kde se tuk nepřepaluje, ale odkapává do speciální nádobky. 

 

  • Vyzkoušejte zdravější pokrmy

sm_grilco3

 

Maso a klobásky patří mezi nejoblíbenější pochoutky na gril. Bohužel, přemíra masa a tuků zatěžuje trávení a nejen to. Nevyvážený jídelníček se může dříve či později projevit celou řadou zdravotních potíží a nemocí. Od nadváhy přes vysoký krevní tlak až po rakovinu. Hoďte příště na gril zdravější variantu, kterou si zaručeně zamilujete. Výborně si pochutnáte na grilovaných sýrech, houbách nebo zelenině. Oblíbenou pochoutkou jsou žampiony portobello, papriky, rajčata, lilek, cibule nebo cukety. Netradiční chuťový zážitek nabízí také grilované ovoce, jako je banán, jablka nebo ananas. 

Pokud na maso nedáte dopustit, dejte přednost dietnějším rybám a drůbeži. V případě tučnějších mas odstraňte alespoň  viditelný tuk a kůži.

 

  • Podpořte správné trávení

 

Potíže s trávením potkají čas od času každého. Obzvlášť tučné a průmyslově zpracované potraviny jsou pro tělo velkou zátěží. Bylinné kapsle VERMOPROBIAN® podporují funkci trávícího traktu, posilují činnost jater a usnadňují proces trávení. Napomáhají také vylučování nežádoucích látek nahromaděných v těle. Díky bohatému obsahu antioxidantů navíc chrání buňky před působením volných radikálů. A to je v dnešní době plné chemie a znečištěného životního prostředí velice důležité.

 

  • Nejezte spálené části

 

Pro někoho mohou být lehce připálené klobásky pochoutkou. Zuhelnatělé části jsou ovšem plné škodlivých látek a vašemu zdraví rozhodně neprospějí. Připálené pokrmy nikdy nejezte, nebo je od zuhelnatělých částí dobře očistěte.

sm_grilco2

Zpět do obchodu